Aktuelnosti

Održana II Konferencija poslovnih žena "Potencijal žena Crne Gore u biznisu i nauci"

  • 20.05.2011.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena preduzetnica, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za rodnu ravnopravnost, Organizacija za bezbjednost i saradnju u Evropi – Misija u Crnoj Gori (OEBS) i Asocijacija poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena" organizovali su II Konferenciju poslovnih žena na temu "Potencijal žena Crne Gore u biznisu i nauci".

Članstvo u lokalnoj mreži Globalnog sporazuma UN-a

  • 09.12.2010.

Na konferenciji povodom lansiranja lokalne mreže Globalnog sporazma UN-a u Crnoj Gori (UN Global Compact), predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore Milosava Mila Žugić potpisala je pristupnicu kojom je "Poslovna žena" pristupila ovoj značajnoj inicijativi Ujedinjenih nacija.

Održan okrugli sto "Podrška ženskom preduzetništvu i ekonomsko osnaživanje žena"

  • 03.12.2010.

U organizaciji Asocijacije poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena" i UNDP, danas je u hotelu "Crna Gora" održan okrugli sto na temu "Podrška ženskom preduzetništvu i ekonomsko osnaživanje žena". Okrugli sto organizovan je s ciljem sagledavanja problematike koja se odnosi na stanje ženskog preduzetništva u Crnoj Gori, ulogu, značaj i perspektive razvoja biznisa vođenog od strane žena, kao i mogućnosti kreditnih i drugih vidova podrške za start-up preduzeća. Namjera organizatora bila je da otvorenim dijalogom predstavnika privatnog i javnog sektora pruži doprinos svim budućim aktivnostima koje će pomoći ekonomskom osnaživanju žena, otvaranju novih radnih mjesta, razvoju preduzetništva i ukupne ekonomije Crne Gore. U prilog tome, promovisana je i brošura "Principi osnaživanja žena" koju je objavila Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, uz podršku UNDP.

Učešće na Prvom internacionalnom biznis forumu žena u Berlinu

  • 27.11.2010.

Predstavnice "Poslovne žene" Ljubica Kostić- Bukarica i Svetlana Uljarević-Čukić i predstavnica GTZ-a Sanja Mugoša učestvovale su na Prvom Internacionalnom biznis forumu žena koji je od 24. do 26. novembra 2010. godine održan u Berlinu.

Učešće na svečanosti "Cvet uspeha za ženu zmaja 2010"

  • 30.06.2010.

Na poziv predsjednice Udruženja poslovnih žena Srbije (UPŽ) g-đe Sanje Popović-Pantić, predstavnice Asocijacije poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena" bile su gošće UPŽ na svečanosti dodjele godišnjih nagrada "Cvet uspeha za ženu zmaja 2010".

Studijska posjeta Njemačkoj

  • 20.06.2010.

Uz podršku Njemačkog društva za tehničku saradnju (GTZ), osnivači Asocijacije poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena" boravili su u periodu od 12. do 16. juna 2010.godine u studijskoj posjeti Sjevernoj Rajni Vestfaliji i Rurskoj oblasti u Saveznoj Republici Nemačkoj. Ova posjeta odvijala se u okviru projekta "Podrška ekonomskom razvoju i zapošljavanju u Crnoj Gori", a realizovana je na poziv GTZ-a iz Ešborna i po nalogu Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) u Bonu.