Aktuelnosti

Asocijacija poslovnih žena Crne Gore je u utorak, 4. juna 2024. godine u NEST Coworking-u u Podgorici održala prvu radionicu na temu „Žene u cirkularnoj ekonomiji“

  • 04.06.2024.

Radionica je organizovana u okviru projekta „EMPOWER – ENCIRCLE: Otkrivanje potencijala žena liderki za cirkularnu ekonomiju u jugoistočnoj Evropi kroz međunarodnu saradnju“, čiji je osnovni cilj promocija vrijednosti i principa razvojne saradnje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Turske kroz jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za održivi ekonomski razvoj i cirkularnu ekonomiju.

U četvrtak, 16. maja 2024. godine u Podgorici je održan prvi sastanak inicijative na temu Žene u cirkularnoj ekonomiji

  • 17.05.2024.

Sastanak je organizujovan u okviru projekta „EMPOWER – ENCIRCLE: Otkrivanje potencijala žena liderki za cirkularnu ekonomiju u jugoistočnoj Evropi kroz međunarodnu saradnju“, čiji je osnovni cilj promocija vrijednosti i principa razvojne saradnje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Turske kroz jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za održivi ekonomski razvoj i cirkularnu ekonomiju.

Obilježen početak projekta OSNAŽI- OKRUŽI

  • 01.03.2024.

Otkrivanje potencijala žena liderki u segmentu cirkularne ekonomije u jugoistočnoj Evropi, kroz međunarodnu saradnju

Obilježen početak realizacije projekta “Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu” (Green Transition of Women Entrepreneurs in the Balkans – G-FEB)

  • 28.02.2024.

Transnacionalnim sastankom koji je održan u februaru 2024. godine uTirani u organizaciji AAIE Albanija, obilježen početak realizacije projekta “Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu” (G-FEB — Green transition of Female Entrepreneurs in the Balkan).

NLB Program podrške za žene u biznisu

  • 03.06.2021.

NLB Banka A.D. Podgorica je prva komercijalna banka koja se pridružila Programu podrške Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) "Žene u biznisu", a koji ima za cilj da oslobodi potencijal preduzetnica omogućavajući pristup finansijama i znanju potrebnim za rast poslovanja.

O programu se informišite putem linka:

https://www.nlb.me/me/preduzeca/opste/zeneubiznisu?fbclid=IwAR1zGefxEror39cmZ0wl02vq7U50DGxzNHVnxLSWY-DBji5ucx_Qd7Tdluc

Konsultacije sa civilnim društvom u izradi nacionalne strategije EBRD za Crnu Goru

  • 20.05.2021.

Asocijacija poslovnih žena Crne Gore dala je svoj input u izradi Strategije koju Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) priprema za Crnu Goru. Virtuelnom konsultativnom sastanku je prisustvovala projektna menadžerka Asocijacije Budimka Golubović.

Civil society consultation on the EBRD country strategy for Montenegro (Cisco Webex Meetings, 20.05.2021.)