Aktuelnosti

Sastanak u Baru na temu: "Podrška razvoju ženskog preduzetništva"

  • 12.12.2011.

U sali Skupštine opštine Bar Asocijacija poslovnih žena Crne Gore - "Poslovna žena" je održala sastanak na temu "Podrška razvoju ženskog preduzetništva". Asocijacija povezuje poslovne žene u Crnoj Gori, i doprinosi razmjeni znanja i iskustva, kao i realizaciji zajedničkih projekata. U ime domaćina prisutne je pozdravila Branka Nikezić, predsjednica Skupštine opštine Bar.

Poslovni forum (B2B) između privrednica Crne Gore i Srbije

  • 12.12.2011.

U prostorijama Ministarstva prosvjete i sporta 11. novembra 2011. godine održan je Poslovni forum – B2B između Asocijacije poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena" i Udruženja poslovnih žena Srbije. Pored predsjednice Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, forum su otvorili predstavnici Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Instituta Mihailo Pupin iz Beograda.Privrednice iz Crne Gore i Srbije su imale priliku da prezentuju svoje firme, pronađu slične djelatnosti i na taj način uspostave kontakt.

6. Kongres preduzetnica Jadransko-jonskog područja

  • 12.12.2011.

U Splitu je 3. i 4. novembra 2011. godine održan VI Kongres preduzetnica Jadransko-jonskog područja, pod pokroviteljstvom predsjednika republike Hrvatske Dr. Ive Josipovića. Kongres je potvrdio potrebu za sastajanjem, razmjenom iskustava, umrežavanjem, međusobnim olakšavanjem rada i jačanjem žena u preduzetništvu. Tema ovogodišnjeg kongresa bila je "Umrežavanje – jedan od instrumenata uspjeha", i u skladu sa tim Jadranka Radovanić, predsjednica Foruma, Kruga i ŽK Split, kao cilj istaknula je uspostavljanje što veće i jače mreže preduzetnica za njihov bolji rad i poslovanje.

Fokus grupa

  • 12.12.2011.

U okviru regionalnog projekta za žensko preduzetništvo Jugoistočne Evrope, u saradnji sa GTF-om i nevladinom organizacijom Status, Asocijacija poslovnih žena je organizovala fokus grupu 25. oktobra 2011.godine.

Konferencija poslovnih žena Jugoistočne Evrope u Zagrebu 19.X 2011.

  • 12.12.2011.

U Zagrebu se 19. oktobra 2011. godine održala Konferencija poslovnih žena Jugoistočne Evrope, kojoj su prisustvovali učesnici iz devet zemalja. Asocijaciju poslovnih žena je predstavljala Radmila Krgović. Pored Crne Gore predstavnice su imale i Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija, Moldavija, Kosovo i Turska. Gospođa Efka Heder, direktorica SEECEL-a, je otvorila sastanak, predstavljajući misiju i projekte SEECEL-a, koje su odradili po fazama, dok je Mary Ann Rukavina Cipetić predstavila GTF.

Sastanak Asocijacije Poslovnih žena Crne Gore sa predstavnicima tehnološkog parka - Tehnopolis

  • 12.12.2011.

U prostorijama Asocijacije poslovnih žena CG, 13.10.2011. godine održan je sastanak sa predstavnicima tehnološkog parka-Tehnopolis. Kao predstavnik Tehnopolis-a prisustvovala je g-đa Annamaria Annicchiarico.