O nama

O Asocijaciji poslovnih žena Crne Gore

 • 30.12.2009.

Nevladina organizacija Asocijacija poslovnih žena Crne Gore “Poslovna žena” je nacionalno, nepolitičko i neprofitno udruženje koje okuplja žene preduzetnice i menadžerke od 2009. godine. Asocijaciju je osnovalo 12 preduzetnica i menadžerki, kao i Unija poslodavaca Crne Gore. Danas Asocijacija okuplja više od 150 članica.

Osnovni cilj Asocijacije je da podržava žene u biznisu, liderke i preduzetnice, da zagovara unaprijeđenje poslovnog ambijenta, da pruža i organizuje obuke, treninge i mentorstvo za žene i mlade u biznisu, kao i da kontinuirano radi na regionalnom umrežavanju i saradnji.


Krajem 2009. godine, uz podršku Njemačke organizacije za tehničku saradnju (GTZ) i Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), dvanaest vlasnica crnogorskih preduzeća, direktora i menadžera osnovale su Asocijaciju poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena" – dobrovoljno, nevladino, nepolitičko i neprofitno udruženje.

Cilj "Poslovne žene" je da udruženim snagama i prezentovanjem potreba i razvojnih mogućnosti članica, pomogne unapređenju poslovanja, jačanju ženskog biznisa, povezivanju poslovnih žena na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom planu, razmjeni ideja, znanja i iskustva, kao i realizaciji zajedničkih projekata. Na taj način, Asocijacija namjerava da pomogne ne samo budućem položaju poslovnih žena u društvu već, zahvaljujući upravo ženi-preduzetnici i ženi-menadžeru, i ukupnoj crnogorskoj privredi.

Predsjednica Asocijacije je gospođa Ljubica Kostić-Bukarica.

Osnivači Asocijacije poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena":

 • Milosava Mila Žugić, direktor RK "Nikšićanka"
 • dr Milica Vuksanović, direktor i osnivač biohemijsko-mikrobiološke laboratorije "Dr Vuksanović"
 • Tatjana Mitrović, suvlasnik "MP Marketinga" i osnivač Fondacije "Miloš Sekulić"
 • Zvezdana Oluić, PR menadžer UPCG
 • Ljubica Kostić Bukarica, direktor i suvlasnik "M.A.S. Code"
 • Svetlana Uljarević Čukić, direktor i vlasnik "Atela"
 • mr Danijela Laketić, direktor "Atlas penzije"
 • Željka Karanikić, vlasnik "The Kvartal Group"
 • Mirjana Paunović, osnivač i direktor "Pamarka"
 • Ratka Mandić, direktor "Atlant Agenta"
 • mr Milena Raičković, generalni sekretar CTU
 • mr Snežana Šćepanović, direktor prodaje AD "Stadion"

Učlanjenje u Asocijaciju

Svjesni da uspješnu realizaciju programskih ciljeva Asocijacije poslovnih žena Crne Gore nije moguće ostvariti bez snažnog, reprezentativnog članstva koje predstavlja i njen najznačajniji segment, pozivamo Vas da nam se pridružite.

Ukoliko ste vlasnica privrednog subjekta ili menadžer, ukoliko smatrate da svojim angažmanom možete doprinijeti radu "Poslovne žene", ukoliko želite da se dodatno edukujete ili prenesete svoja znanja ostalim članicama (kroz seminare, radionice i konferencije), ukoliko želite da se povežete sa članicama sličnih udruženja iz inostranstva – pridružite nam se!

Članstvo u Asocijaciji se stiče popunjavanjem "Pristupnice" i uplatom godišnje članarine u iznosu od 60,00 eura.

Popunjena "Pristupnica", kao svojevrsan iskaz kojim potpisnica potvrđuje svoje opredjeljenje o pristupanju članstvu "Poslovne žene", upućuje se na e-mail adresu: poslovna.zena@yahoo.com.
Uplata članarine vrši se žiro račun "Poslovne žene":

- NLB Banka - 530-0000000028775-18

Interes "Poslovne žene" je da udruženim snagama i prezentovanjem potreba i razvojnih mogućnosti članica, pomogne unapređenju poslovanja, jačanju ženskog biznisa, povezivanju poslovnih žena na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom planu, razmjeni znanja i iskustva, kao i realizaciji zajedničkih projekata. Na taj način, Asocijacija namjerava da pomogne ne samo budućem položaju i poslovnih i uopšte žena u našem društvu već, zahvaljujući upravo ženi-preduzetnici i ženi-menadžeru, i ukupnoj crnogorskoj privredi.

Dobrodošle!

Pristupnica - word

Finansijski izvještaji