Aktuelnosti

Regionalna konferencija "Poslovne žene i EU integracije"

  • 14.05.2010.

Regionalna konferencija poslovnih žena, pod nazivom "Poslovne žene i EU integracije", biće održana u subotu - 15. maja 2010. godine, u terminu od 10.00 do 16.00 sati, u hotelu "Splendid" u Bečićima.


Konferenciju organizuje Asocijacija poslovnih žena Crne Gore "Poslovna žena", uz podršku Njemačke organizacije za tehničku saradnju (GTZ), Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), UNDP-ja, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Cilj konferencije je da se razmjenom iskustva, znanja i ideja razgovara o aktuelnim problemima i dobroj poslovnoj praksi preduzetnica i žena-menadžera iz Crne Gore i zemalja okruženja, a time pomogne njihov budući rad, saradnja unutar ženske ekonomske mreže, kao i brži ulazak država regiona u EU.

Teme kojima će se učesnici konferencije "Poslovne žene i EU integracije" baviti su:
- Uloga i značaj poslovne žene u procesu EU integracija
- Iskustva i izazovi poslovnih žena i njihovih udruženja
- Podrška razvoj ženskog preduzetništva
- Regionalno povezivanje asocijacija poslovnih žena

U pratećem dijelu programa biće organizovana modna revija kreatorke Jelene Đukanović i brenda "Benetton", kao i izlet Bokokotorskim zalivom.

Uz organizatore, učesnici Regionalne konferencije "Poslovne žene i EU integracije" biće i predstavnici Ministarstva za evropske integracije, Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, Odjeljenja za ravnopravnost polova pri Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, kao i predstavnice udruženja poslovnih žena iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske i Slovenije, te poslovne žene iz Crne Gore.

Program rada konferencije